1.573.680 fotó  |  15.042 galéria  |  8.227 cikk

Video

RIPORT

ATB, Rudee, Tebron, Poleposition / Club Play - Budapest

André Tanneberger azaz ATB serdülő korunk óta nagy kedvencünk... nem is volt kérdés, hogy ott leszünk budapesti fellépésén, amely kifejezetten tökéletesre sikeredett. Ritkán látni - még bulizni kiválóan tudó kis hazánkban is - ilyen őrülten tomboló tömeget. Nem hiába mondta ATB, nevetve: Őrültek vagytok! Mi pedig, ha már ott voltunk, bulizás közben készítettünk egy kis videó összefoglalót Nektek. Az elképesztő hangulat talán látszik a videóból is, de azért a felejthetetlen buli partyképeit is nézzétek meg!

ATB zenei pályafutása 1992-ben kezdődött, dalai utómunkáit Thomas Kukula stúdiójában végezték el. Ekkor találkozott Woody van Eydennel, akivel megalapították a Sequential One (SQ1) nevű duót. Első kislemeze 1993-ban jelent meg.

Az első szólólemeze 1998-ban került nyilvánosságra ATB néven, (9 PM (Till I Come)) mellyel egyből belopta magát a dance rajongók szívébe. A következő állomás a Dont Stop volt, melyet az Adamski-féle Killer követett. Első albuma (Movin' Melodies) 1999-ben került a polcokra. Jellegzetessége az életvidám dallamok ütős dance alapokon való játéka. Második, Two Worlds című dupla CD-je 2000 őszén került a boltokba. Az album első része, a The World of Movement a táncoslábúaknak, míg a The Relaxing World a pihenni vágyóknak és a chill-out zenét kedvelő embereknek készült. A soron következő lemez 2002-ben jelent meg Dedicated címmel. Ezzel az albummal egy újfajta hangzás is kezdetét vette, számos rádióslágert tartalmazott, mint például Let U Go, Hold You, You're Not Alone. Érdekessége, hogy a Hero és az I Wanna Cry című szám a 2001. szeptember 11-ei terrortámadás áldozatainak megemlékezésére készült.

2003-ban publikálta Addicted to Music című albumát, melyen található egy rejtett bónusz track is, Roberta Harrison együttese, aWild Strawberries-féle Ruby.

2004-ben megújult hangzással került a lemezboltokba a No Silence című nagylemeze. Az album 1. számát (Marrakech) az amerikaiEgy gyilkos agya című film betétdalává választották 2005-ben. Ugyanebben az évben egy félig-meddig Best of válogatáslemeze jelent meg, melyen a 7 éves ATB-s pályafutása gyümölcsei szerepelnek (az album címe is Seven Years). Érdekesség, hogy a Let U Go című számon nem Roberta, hanem egy német férfi énekes, Jan Löchel énekel. 3 új szerzemény is helyet kapott a lemezen, a két rádiósláger Believe in Me, a Humanity és a Trilogy című kellemes zongorajáték 2. része (az első az Addicted to Music albumon szerepelt).

2007 áprilisában jelent meg új albuma Trilogy néven, mely kétféle változatban kapható a lemezboltokban: egy 12 számot tartalmazó CD, melyen szerepel három rádiósláger, a Renegade, a Feel Alive és a Justify, valamint egy limitált számban kiadott dupla CD-s válozat, melynek bónuszlemeze 14 nyugalmat árasztó zenét tartalmaz, köztük a Trilogy 3. és egyben befejező részét. 2009-ben megjelent Future Memories című dupla CD-s albuma.

ATB produceri munkássága közben megjelentetett egy mix CD sorozatot, The DJ néven, mely jelen pillanatban a hatodik résznél tart.

Szólj hozzá

Partyzoo a Facebook-on