1.573.680 fotó  |  15.042 galéria  |  8.227 cikk

Video

RIPORT

Prodigy / Balaton Sound (Zamárdi)

Az angol Prodigy életművét nem kell bemutatni, aki az elmúlt húsz évben nem egy barlangban élt, az minimum egyszer táncolt már valamelyik általuk elkövetett elektro klasszikusra. 

Az idei Balaton Sound egyik legnagyobb robbanásának ígérkező koncert előtt a szervezők már jó előre, a délutáni órákban elkezdték szétkürtölni, hogy a fellépés a megszokottakhoz képest is még hangosabb és bombasztikusabb lesz: a zenekar technikai stábja olyan szuper-mélyládákkal készült, melyeknek ereje száz méterekkel arrébb is képes megrezegtetni a hallgató mellkasát. Nem aprózták el az indulást, indulásképpen máris a Voodoo People szólalt meg, melynek első taktusa rögtön olyan izgatott táncra bírta a közönséget, hogy a lábuk alól felszabaduló porfelhőt még a Holdat is eltakarta. Nem futott tíz perce a buli, amikor a Breathe alatt már elkezdtek leszakadni a gyengébbek, túl hevessé és erőteljessé vált a szórakozás. A legnagyobb fanatikusok még azt is összehozták, hogy fáklyákat csempésszenek be magukkal a dühöngőbe, amit stílusosan a Firestarter alatt gyújtottak be. Nem feltétlenül veszélytelen húzás, de látványa varázslatos volt. 

A Smack My Bitch Up zárta a koncertet, amit aztán a ráadásban egy őrült Their Law zúzott szét. Nem vitás: a Prodigy a pokol kapuit nyitotta meg ezen az estén, hogy az onnan kiszabaduló erők dobálják fel-alá a halandó testeket. Mégis, valahol ez is rendben volt: nincs ember, aki patyolat tisztán hófehér, mindenkiben ott bujkál egy kicsi a sötétség birodalmából is, ha bevallja, ha nem. Ma este ezt hozták elő a mélyből és tartották tükörként az emberek elé. Híveik pedig boldogan követték őket a tűz mélyére. A koncert erejét nézve mindenki elgondolkozhat azon, hogy ez akkor most még tánczene vagy inkább már a hardcore és a metál felé kacsingat a hatása. Ezt a kérdést nem ma fogjuk megválaszolni, egyet viszont biztosan kijelenthetünk: a The Prodigy mindent tud, ami egy tökös fesztiválkoncerthez kell. Ha szerencsénk van, még jó sokáig képesek lesznek ezt nyújtani.

Minden ami Balaton Sound - Képek, videók, cikkek 
> > > www.partyzoo.hu/kereses/balaton+sound

Nézd meg a buli partyképeit is!

Szólj hozzá

Partyzoo a Facebook-on