1.573.680 fotó  |  15.042 galéria  |  8.227 cikk

Magazin

Fesztivál

2018-07-10

Ájult lányok, 15 éves részegek, földi pokol és tengernyi narkotikum… ez a Balaton Sound??!

A pokoli fesztivál, a mai fiatalok leggázabb gyűjtőhelye, a fertő ami felemészti fiataljaink lelkét. A hazai „netes média” tele ilyen és ehhez hasonló negatív a címszavakkal... De mi az amit mi láttunk, 5 nap folyamatos jelenléttel, 10 éves "party tapasztalattal"?

Részegek.
Igen, sok volt, ahogy minden fesztiválon. Ellentétben viszont a sarki kocsmával itt van orvosi segítség azonnal, ha valaki nem ismeri a határokat és olyan drága a pia, hogy túl részeg már csak ezért is elég kevés van. Inkább a parkolóba magunkkal hozott pia, vagy a szomszédos Reál kisbolt tehet a dologról, tuti nem a Sound :)

Ájult lányok.
Biztos voltak, mi egyet sem láttunk az öt nap alatt. 165.000 ember közt mindig van és lesz is olyan, aki ostoba módon annyi piát vesz magához - vagy más drogot - amennyit nem kellene…
Ne tegyétek, legyetek okosak, bárhol is vagytok!

Tengernyi narkotikum.
Ha azt írnánk, hogy nem volt jellemző, akkor most mindenki röhögne rajtunk... pedig tényleg javulni látszik a helyzet. Totál beállt emberrel például nem is találkoztunk a Sound területén idén. Sajnos ez szintén nem csak a Balaton partján probléma, hanem minden bulin és fesztiválon a földön. A legtöbben azonban nem bent szívnak, hanem otthon, és úgy érkeznek bulizni… Ha valaki nem vágná. Sajnos az is igaz, hogy olyan őröket nem láttunk, akik ezt figyelnék... na jó, vagy csak civilben voltak. De a Face sajtóban megjelent tengerni narkos szöveg csak szenzáció hajhász duma.

Ide tuti nem engedem el a gyerekem.
Nos, ha van olyan nagy buli (értsd fesztivál), ami az egyik legbiztonságosabb és legprofibb szervezésű idehaza, az egész biztosan a Sound és társai. Tipikus magyar baromság, hogy ami jól megy, azt azonnal fikázzuk, ám egy ilyen remekül megrendezett monstre bulit agyament dolog lenne ezzel elcseszni tisztelt likevadász hazai média. Mindenhol vannak és lesznek drogosok, részegek és ájultak is sajnos... ilyen egy buli idehaza és a világban mindenhol. Ilyen ez a mai partikultúra. A gyereket pedig mindenhol félteni kell lassan, a ház előtt a játszótéren és a Soundon is a drogoktól. Ha túl kicsi a gyerek, ne engedjétek el. Ráér még fesztiválozni.

A földi pokol.
Jó nagy baromság. Mi 99%-ban igen csak jól szórakozó embereket láttunk, megfelelően random részeg állapotban, sörrel vagy más piával a kezükben, akik igen csak tudatuknál voltak és próbálták élvezni még a latin blokkokat is az EDM lemezlovasok szettjeiben.

The White Stripes.
Hallod melyik az a zene amiben az a O-oOOoo-o-ooOOo van? Tudod, az amit minden DJ lejátszott egy feldolgozásban aki idén fellépett a Soundon… Guetta, Timmy, tudod. Vagy 200-szor énekeltük el! Ja erre gondolsz, mert ez az eredeti. Egy rock zenekar. Ja, hogy a rockot utálod? Inkább hagyjuk...


Szar a zene.
Az tényleg az. A mai elektronikus zene olyan, amilyen, más meg lassan nincs is... Aki szereti attól bocsánat, de hiába van itt a világ élvonala, lassan mindenki ugyanazokat a slágereket játssza (lásd O-oOOoo-o-ooOOo feldolgozások) és közben hülye hangokkal poénkodik, mint egy régi telócsörgés vagy a 80-as évek számítógépes játékainak hangjai. Sőt, ne adj Isten még trombitál is az egyik :).

Fellépés közben kötelező integetni először jobb kézzel, majd bal kézzel, majd két kézzel búzatábláztatni via a Depeche Mode.
Kihagyhatatlanul jön a buli csúcspontján a Put Your Hands Up klasszikus feldolgozása a végső közös üvöltözéssel... PUTJORHENDZÁP, PUTJORHENDZÁP!!!Végül jöhet a már említett érthetetlen latin betét, mert anélkül nem szett a szett idén nyáron.
A nagyszínpad mellett azonban meg kell említenünk az Elrow és a Clubs on The Beach helyeket is, ahol igen is hallottunk nem egy igényes és remek lemezlovast az 5 nap alatt. Egészen pontosan annyit, hogy nem is kezdenénk el felsorolni.

Jó a buli, nagyon jók a csajok, csak sok a köcsög.
Egy biztos, aki elektronikus zenére akar bulizni az jó helyen jár a Soundon. Aki csajozni, az meg a legjobb helyen, ahol ember létezni tud. Ennyi gyönyörű nő nincs sehol máshol egy helyen, még akkor sem, ha az egyre több német, francia és holland hölgyek igen csak kezdik elrontani az egy négyzetmérterre eső bombanő arányt itt is a Sziget és a Volt után.

Coco Jumbo függőknek, minőségi rock zenét kedvelőknek és gyerekeknek nem ajánljuk, de ők tudják, hogy nem is oda valók. 2 rocker csajjal találkoztunk – ingyen kapták a belépőt, eljöttek bebaszni és fikázni mindenkit – mondták, mi meg gondoltuk, hogy ezt fogják mondani.

Köcsög az meg sok mindenhol. Erről ennyit.

Mi nagyon jól éreztük magunkat és egymást ebben az 5 napban. Akinek meg nem tetszik, ne foglalkozzon vele. Nyeljen egy nagyot.

HA KÉPEKET NÉZEGETNÉL - 2000 FOTÓ VÁR csak 2018-ból! Tengernyi jó csajjal!

Ui: Ha valami f@szságot írnak a Soundról, nem kell megosztani - kivéve ezt itt... Amúgy tudjuk, hogy csak irigy vagy és baromira ott lettél volna Te is :) :) :) Jövőre ugyanott!

Szólj hozzá

Partyzoo a Facebook-on