1.569.842 fotó  |  15.019 galéria  |  8.218 cikk

Magazin

Riport

2017-08-16  |  Vági Márton

Zárjuk be, ticcsák be, dögöljön meg a szomszéd tehene is

Vajon mikor lett ez az ország ilyen? Mikor lett olyan hely, ahol a felmerülő problémákat nem megoldani akarják, hanem a probléma forrását bezárni, betiltani, meg amúgy is, dögöljön meg mindenki?

Talán még mindenki emlékszik arra, amikor a taxis hiénák tüntettek az Uber ellen. Na nem azért tüntettek, hogy az Uber ugyanúgy fizessen adót, ahogy ők (mert aztán a hiénák nagyon fizetik, haha…), nem azért, hogy törvényi keretek közé sorolják az Uber működésért, ahogy nagyon sok országban tették már. Nem. Ők azért tüntettek, hogy ticcsák’ be. Valami jobb, modernebb, eredményesebb nálunk? Hát akkor nosza, tiltassuk be. Még csak véletlenül se próbáljunk meg tanulni, fejlődni, vagy rájönni, hogy miért népszerűbb nálunk az Uber. Az túl nyugatias lenne. Nekünk meg ide a balkánra nem kell a „hanyatló nyugat”.

Ezúttal a nyugger-proli sereg fogott össze a budapesti buli negyed ellehetetlenítése érdekében. Tetszik, vagy nem tetszik Budapest turizmusa az olcsó piákra és a még olcsóbb nőkre épül, akiknek többségének a külföldi nyelv hatására nyílik is a lába. Lényeg, a lényeg sok ezer nyugati turista jön ide, bulizni, kocsmázni, csajozni/pasizni. Akik nem mellesleg kurva sok pénzt hagynak itt. A buli negyed évenként 6.6 milliárd forintot termel az államkasszába, és ez biza’ jelentős összeg. A nyugger-proli seregnek a fő problémája, olyan megoldhatatlan gondok, mint:

- utcára hugyoznak a részegek.

- utcára szarnak a részegek.

- utcán hánynak, a részegek.

- hangosak a részegek.

- kurva anyját bárkinek, akinek jobb, mint nekem.

Az öt problémából négyet azonnal, relatíve olcsón (6.6 milliárdos haszonhoz képest nagyon olcsón) meg lehetne oldani. Csupán nyilvános illemhelyiségekre lenne szükség. Tádám, íme a csoda, ami sem az ő, sem a kerület vezetésének az eszébe nem jutott még. Ha viszonylag sűrűn elhelyezve lennének köztéri mosdók, akkor bizony jelentősen megszűnne az, az egyébként kellemetlen dolog, hogy bebaszott brit turisták hugyoznak a kapualjakba. A részeg hangoskodást is meglehetne ám oldani. Vannak hangszigetelt kocsmák, mint például a Humbák Művek, amelyik pedig nem az, azt nyilván kötelezni kéne, hogy azzá váljon. Az utcai dorbézolást pedig szintén meglehetne szüntetni, de legalábbis a minimumra lehetne csökkenteni, ha a közteresek erre jobban odafigyelnének (vagy ha a munkájukat végeznék…?). Tehát nem egy olyan dolgot kell betiltani, ami rengeteg bevételt jelent az államnak, és sok száz embernek biztosít munkát, csupán az ezzel járó kellemetlenségekre kell megoldást találni. És, nem a ticcsák be’ soha nem megoldás, az adott problémára. Az csak a probléma szőnyeg alá söprése. Mert ha mondjuk el is érné a nyugger-proli réteg, hogy a körúti kocsmák tízkor zárjanak be (amivel nyilván örökre elüldöznék Budapestről a turisták nagy részét), akkor sem lenne a környéken nyilvános WC, a csövesek akkor is az utcán végeznék a dolgaikat, sőt akkor is ugyanúgy ordibálhatna bárki az utcákon, mert retorziótól nem kéne félniük.

Az ötödik problémával sajnos nem tudunk mit kezdeni, talán előbb-utóbb kihal végre az a generáció, aki folyton irigykedik mindenkire, aki sikeresebb nála, aki a fejlődés útjában áll, és akik miatt pontosan ott tart az ország, ahol. 

Szólj hozzá

Partyzoo a Facebook-on