1.573.680 fotó  |  15.042 galéria  |  8.227 cikk

Magazin

Zene

2017-07-17

Felforrósodott a talaj Siófok alatt

A Partyzoo ajánlja: Siófok

Felforrósodott a talaj Siófok alatt
Lendületes, sokszínű, fiatalos Siófok várja idén nyáron is a vendégeit – ajánlja az interneten hosszú évek óta jelen lévő Partyzoo. Leginkább annak örül a Balatont is, Siófokot is népszerűsítő portál, hogy az elmúlt években előnyére változott a vendégkör összetétele.

„Eltűntek a német, holland „hordák”, ez nyilván összefüggésben van a közterületi alkoholfogyasztási tilalommal, még inkább a Petőfi sétányon tavaly bevezetett biztonsági intézkedésekkel – véli a portál. – A német, holland fiatalok nem is hiányoznak, hiszen egyre inkább a családosok váltják föl őket. Közülük sokan néhány éve még bulizós fiatalként választották Siófokot, ma meg már a családjukkal térnek vissza. Siófokra egyébként már régen nem generációs turizmus a jellemző, minden korosztály megtalálja számítását, ugyanakkor a családosok visszatérte arra figyelmezteti a vendégvárókat: a fiatalokat is meg kell becsülni, mert ha jól érzik magukat, ha megtalálják a számításukat a szórakozás, a szolgáltatások terén, akkor visszatérő vendég lesz belőlük.

Siófok a város hagyományaiból, adottságaiból fakadóan páratlanul széles palettáját tudja nyújtani a turisták kiszolgálásának, ez abból is látszik, mit kínál Siófok 2017-ben a nyár fővárosát választó ezreknek, tízezreknek. „Az Ezüstparttól az Aranypartig több, jól karbantartott szabadstrand várja a fürdőzőket kilométerhosszan, a fizetős Nagystrand szolgáltatásai pedig idén nyárra is tovább bővülnek – hívja fel a figyelmet a Partyzoo (www. partyzoo.hu). – Nagyszerű homokos pályája a hazai és nemzetközi strandfutball központja. Szezont nyitott a fehér homokos Plázs (mely a kólás cég hajdani szórakoztató központjának méltó utódaként tavaly nagyon sikeres nyarat zárt), méghozzá azt bizonyítva, hogy még jó idő sem kell a telt házhoz, hiszen hűvös, szeles időben is zsúfolt volt a placc a Halott Pénz koncertjén. És a nyár folyamán még számos hasonló sikeres program ígérkezik, nem csak esti koncert, hanem napközbeni rendezvény is. Idén is van óriáskerék a Nagystrandon, méghozzá magasabb a tavalyinál.”

A programokra tekintve a vendégcsalogató portál szerint minden korosztály és a legkülönfélébb érdeklődésű turista megtalálhatja a kedvére valót. „A szabadtéri színpad üzemeltetőt váltott és a város cége, a Balaton-parti Kft. gazdag kínálatot állított össze. A Pa-Dö-Dő már ott lép fel, nem a strandi fehér homokon, ott zenél a gyerekeknek az Alma együttes, ott játsszák többek között a Macskákat is, de Luciano természetesen a Plázson zenél. Lesznek zenés estek és színpadi előadások a városközpontban, a Víztorony tövében is, a sétálgató turista tehát nem csak a Balaton-parton tudja eltölteni az idejét. Amióta a Fő tér megújult, sétálóutca-jellege lett, a Víztorony pedig, Siófok jelképeként maga is önálló látnivaló tetején a forgó kávézóval. De a hajókikötő, a hajózás is megér egy külön napot, a Balatoni Hajózási Zrt. mellett a hajós magánvállalkozások is mind többet tesznek a turistákért; gyorshajó, kalózhajó, bulihajó várja őket a menetrendi hajókon kívül. Az Aranypartot pedig a vizisípálya teszi egyedivé.”

A Partyzoo szerint egyre jobb a szolgáltatások színvonala, egyre több a lelkiismeretes, nem csupán egy szezonból megélni akaró vendéglátós. „Amellett, hogy a sétányon végighömpölygő turistaáradatra is egyre jobb ránézni, mert egyre kulturáltabbak (és a legtöbben nem veszik tolakodásnak, sőt, megnyugtatónak tartják, hogy a Petőfi sétányon kamerarendszer és őrszemélyzet ügyel a biztonságra), a vendéglátó helyek is évről-évre színvonalasabbak, az ár-érték arány is a legtöbb helyen egyensúlyban van, a nemrég nyitott egységek árait látva különösebb áremelés sem történt a tavalyi nyárhoz képest.”

Rossz idő esetén Galérius fürdő – a vizet tehát ekkor sem kell nélkülözni Siófokon. – Ezért, a felsoroltakért érdemes Siófokra jönni – vallja a portál, hozzátéve, hogy számos vendégnek az a sommás véleménye néhány Siófokon töltött nap után, hogy „kellemeset csalódtam, mert a médiában mást olvastam a Balatonról”. A Partyzoo arra ösztönöz: berobbant a nyár, jöjjenek hát és csalódjanak kellemesen minél többen!

Szólj hozzá

Partyzoo a Facebook-on