1.545.134 fotó  |  14.799 galéria  |  8.203 cikk

Magazin

Riport

2017-03-12  |  Vági Márton

Hibák a párkapcsolatban – férfi szemmel

Azt mondanom sem kell, hogy mi férfiak tökéletesek vagyunk (nem) szóval lássuk, hogy mik azok a hibák amit a nők többsége elkövet egy párkapcsolatban. Ezek a hibák általában megalapozzák a szakítást is, szóval, ha nő vagy, és kapcsolatban élsz, akkor próbáld nem elkövetni őket, hacsak nem akarod elüldözni a barátodat.

Első, és – szerintem – legsúlyosabb, ha ki akarod magadnak sajátítani a pasidat. Tipikus példa: a barátod, mint minden normális férfi péntek este elmegy legurítani pár italt a haverokkal, és te fél óránként hívogatod, hogy mikor megy már haza. Majd megy, ha akar. Egyrészt egy párkapcsolatban rohadtul nem kell folyton együtt lenni, másrészt a barátod haverjai utálni fognak, amiért nem hagyod békén a haverjukat, harmadrészt a pasidnak is elege lesz ebből, és ha csak nem egy pincsi, előbb-utóbb ott fog hagyni. Egy párkapcsolat csak akkor működhet jól, ha mindenkinek marad elegendő szabad tere, ha ő is, és te is időnként kimozdultok egyedül otthonról. Nyilván ennek is megvannak a határai, az sem ideális ha egy estét sem töltötök együtt.

Szintén komoly hiba a kommunikáció hiánya. Ha bármi gondod van, mond el. Nem vagyunk jósok, nem fogjuk kitalálni. Ha azt mondod, hogy „semmi bajom”, akkor úgyis fogunk viselkedni, amin nyilván még jobban meg fogsz sértődni, a végén pedig még nagyobb lesz a veszekedés. Legyen szó bármilyen emberi kapcsolatról, a megfelelő kommunikáció elengedhetetlen a normális kapcsolatok kiépítéséhez. Ha bármi gond van, mond el, ha csak nem egy idióta barom a pasid, akkor biztosan meg fogjátok tudni beszélni. Inkább egy őszinte vita, mint duzzogás a sarokban.

Legyél határozott. Legalábbis néha. Tudd, hogy mit akarsz vacsorázni, tudd, hogy milyen filmet akarsz nézni, tudd, hogy mit akarsz csinálni hétvégén. Mert ha neked mindegy, akkor mi választunk programot, ami lehet nem fog annyira tetszeni. Nem mondom azt, hogy csak a nő hordja a nadrágot a kapcsolatban, mert az sem egészséges, de ha igazán jók vagytok, hordhatjátok ugyanazt a nadrágot. Jobban belegondolva ez a rész is inkább a megfelelő kommunikációhoz tartozik.

Vannak egyéb „apróságok”, mint például: ne kefélj félre, ne legyél folyton féltékeny (baromira idegölő), ne rángass el minket Glamour-napokra, legyél kompromisszum kész, próbáld elfogadni olyannak, amilyen, de legalábbis az egész énjét ne akard megváltoztatni. Ha ezek megvannak, akkor máris 50% esélye van arra, hogy a kapcsolatotok működni fog! 

Szólj hozzá

Partyzoo a Facebook-on