1.573.548 fotó  |  15.040 galéria  |  8.226 cikk

Magazin

Riport

2017-01-15  |  Vági Márton

Minek vagy még vele?

Tudjátok mit látok a környezetemben: szarabbnál szarabb kapcsolatokat. És tudjátok, hogy még mit látok? Gyáva embereket, akik félnek tenni akár csak egyetlen lépést is a saját boldogságuk felé. És ezen kívül még mit látok? Lelkileg sérült, önbizalom hiányos, társfüggő embereket, akik inkább két kézzel, görcsösen belekapaszkodnak egy darab fekáliába (ez lenne a „párjuk”), mintsem elengednék, és egyszer életben megpróbálnának önmaguktól boldogulni.

Minek vagy vele együtt, ha ő nyilvánvalóan nem szeret? Ha csak a játékszere vagy? Ha csak azért kellesz neki, hogy az a szerencsétlen nyomorult se maradjon egyedül? Ha te lehoznád neki a csillagokat, ő pedig egy szalmaszálát sem tenne keresztbe érted? De a legfontosabb kérdésem:

Miért éritek be kevesebbel?

Ha csak egyszer az életben adnátok időt önmagatokra, akkor felfedeznétek azt, hogy mennyire csodásak vagytok. Hogy mennyire nagyszerű emberek vagytok. És egy ilyen csodás és nagyszerű ember is, mint te, nem fogja többet beérni egy barommal. Nem lesz elég, hogy van pénze. Nem lesz elég, hogy jó az ágyban. Nem lesz elég, hogy jóképű. Nem lesz elég, hogy két havonta egyszer úgy csinál, mintha törődne veled. Nem lesz elég, hogy néhány félre kúrása között kiböfögi, hogy „szeretlek” (nyilván nem szeret, de ezt te is pontosan tudod, csak nem mered még magadnak sem beismerni). Nem lesz elég, mert te ennél több vagy, te ennél többet érdemelsz.

Te rá fogsz jönni, hogy igenis jó egyedül, legalábbis sokkal jobb, mint egy olyan idiótával, aki nem érdemel meg téged, aki nem becsül meg téged, aki csak birtokol téged, de nem szeret. És arra is rá fogsz jönni, hogy csak azért nem kell párkapcsolat, hogy legyen valaki. Mert meg fogod tudni találni a boldogságot egyedül is. Meg fogod tudni különböztetni az értékest, az értéktelentől. És ez lesz a kulcsa annak, hogy boldog életet fogsz élni, vagy csak vegetálni fogsz, valaki mellett, aki se nem a párod, se nem a társad.

Tedd meg az első lépést: szakíts vele. Mert amíg egy hülyével vagy együtt, addig esélyed sincs arra, hogy megtaláld az igazit. 

Szólj hozzá

Partyzoo a Facebook-on