1.572.485 fotó  |  15.033 galéria  |  8.218 cikk

Magazin

Riport

2016-07-01  |  Vági Márton

Tudjátok, hogy mire jó igazából a facebook?

A legnagyobb közösségi oldalnak van számtalan előnye (és még több hátránya). Távoli ismerősökkel tarthatod a kapcsolatot, fotókat, zenéket oszthatsz meg, sztárokat, sport oldalakat követhetsz, csajozhatsz, pasizhatsz (ami szerintem elég szomorú), sőt azt is eljátszhatod, hogy mekkora király vagy, még ha nem is. Mégis, ezeken kívül van a facebooknak egy rövidtávon idegesítő, hosszútávon viszont rendkívül hasznos funkciója: kiszűrheted a teljesen idióta ismerőseidet, így tőlük könnyebben megszabadulhatsz.

Régen idegesítettek a hülye megosztások, a kamuhíreket kirakó idióták, vagy azok, akik minden szart elhittek. Gondolom titeket is (kivéve, ha te is olyan vagy, aki minden idiótaságot megoszt…) az őrületbe kergettek azok, akik bebizonyították, hogy van élet az agyhalál után. Pedig mindez tök jó. Teljesen ingyen, és meglepően rövididőn belül kiderül, hogy melyik ismerősöd hiszi el, hogy Obama testőre ufó, hogy léteznek gyíkemberek, vagy azt, hogy minden második héten fizetős lesz a facebook. Innentől kezdve már csak egy dolgod van: gondosan törölni az illetőt az ismerőseid közül, és ha az utcán meglátod nagyívben kikerülni. A facebook legjobb funkciója meglepő, de nem az, hogy néha egy ribanc kirakja a melleit az üzenő falra. Persze az se rossz. (A hülyék mellett a könnyűvérű lányokat is egy pillanat alatt kilehet szűrni) Nem is, hogy a tőled távol élő ismerősökkel is tarthatod a kapcsolatokat (arra amúgy is ott a skype). De még az sem, hogy időnként belefuthatsz az írásomba a partyzoo-n (az lehet, hogy inkább negatívum?). A legjobb a gyors, és ingyenes idióta-szűrés. És a törlés gomb.

Amit egyébként érdemes is használni. Mert egyszer-kétszer jót lehet röhögni azon, hogy valaki mennyire ostoba, de hosszútávon ez elég idegesítő lesz. Miközben az ember görget az üzenő falon, és csak hülyeség jön szembe, az elég kiábrándító. Rossz rájönni, hogy mennyi agyilag visszamaradott emberrel vettük magunkat körül, de szerencsére ezen egy pillanat alatt lehet változtatni.  Hát, hajrá!

Szólj hozzá

Partyzoo a Facebook-on