1.573.680 fotó  |  15.042 galéria  |  8.228 cikk

Magazin

Riport

2016-07-01

Mennyi hülye mindenhol??? - avagy az vagy amit megosztasz

Szokás mondani… az leszel, amit megeszel. A Facebook korában pedig nyugodtan mondhatjuk, az vagy amit megosztasz. Ismeritek az érzést, amikor nyugodtan leültök netezni, megnézni a Facebook-on mi jó történt a világban, és azonnal egyértelmű álhírek, bemásolt baromságok, gyógyítók és a föld megszállását előkészítő UFO-k árasztják el a nyitólapod?!

A legújabb baromság amit minden, már elnézést de csak teljesen hülye posztol tegnap óta, ez a szöveg:

Hivatalos hirdetés! Megjelent a médiában és a TF1-en, hogy a Facebook belépési díjat kér ezentúl: 5,99€ur. Annak érdekében, hogy megmaradjon a magánéleti státuszod . Ha bemásolod ezt az üzenetet az oldaladra, ingyenes marad (bemásolni, nem megosztani) ha nem, holnaptól minden publikációd nyilvánossá válhat.Sőt, a törölt üzenetek vagy a nem engedélyezett fotók is. Végülis, egy egyszerű bemásolás nem kerül semmibe. Ez mostantól hivatalos.
Hivatalos, 10.33-tól. A tévé is leadta. A Facebook fizetőssé válik ettől a nyártól. Ha bemásolod ezt a faladra, a fiókod kék lesz és a Facebook ingyenes marad számodra. Add tovább ezt az üzenetet, ha nem fiókodat törlik
UI : Ez komoly, a falad kék lesz.
(másolás + beillesztés)

Vajon mi olyan hihető a szövegben, hogy megosszd? A TF1 mint ismert média? A hátha kék lesz az üzenőfalam iránti legyűrhetetlen vágy? A nehogy már fizetni kell – inkább megosztom, baj nem lehet belőle… (csak hülyének néznek azok akiknek van agyuk), vagy a publikussá válható fotók rémálma? Igen, ebben a szövegben ügyesen benne van minden, amire rá lehet kattanni.

De szögezzük le, kedveskéink… nincs olyan szöveg a világon, aminek a megosztása bármin is változtatna. Nem a tartalma miatt, pusztán a közlés módja miatt. A Facebook nem az üzenőfalon kommunikál veletek. Azt a szabályzatban teszi.

Nulla intelligenciával rendelkező Facebook ismerőseinktől mi másra számítanánk, mint hogy mindent benyelnek. Ma már egyszerű valakiről megtudni, hogy mekkora IQ-val rendelkezik, mekkora ribanc… csak elég rámenni az oldalára, és megnézni az általa megosztott tartalmakat:


Teljesen hülyékre, hiszékenyekre valló megosztások:

- bemásolt baromságszövegek (lásd fent), ami megvédi a jogaidat, vagy nem lesz fizetős a Face-ed, és privátok maradnak a fotóid

- álhír hegyek

- UFO támadások és összeesküvések

- lájkolj, játssz velünk és milliárdos leszel

- pénz és szerencse patkó


Ribioldal (avagy a könnyen meghúzható lányok megosztásai):

- fehérneműs fotók

- minden arcképen ott vannak a feltuningolt mellek is

- önpopsifotók avagy popsiszelfik

- dögös, félmeztelen vagy pucér pasi képek osztása – kívánós állapotban

... és ott vannak még az idézetek megszállotjai, az autó örültek, a mániákus focirajongók, a fegyvermániások, a nagyon-nagy magyarok, az önáltató politikai fanatikusok és igen a horgászok, halászok, DJ-k és a fodrászok… is.

Szóval jó dolog ez a Facebook. Ma már nem csak a profilképed osztod meg a világgal, hanem a megosztásaiddal elárulod azt is, hogy ki vagy. Egy adatlapból pedig nyugodtan vonjunk le további következtetéseket. Ha például csak csajozni akarunk, semmi komoly kapcsolat, akkor könnyebb dolgunk lesz jó dumával, azoknál a lányoknál, akik mindent elhisznek és ész nélkül posztolják a fenti szöveget vagy az ahhoz hasonlókat...  

Szólj hozzá

Partyzoo a Facebook-on