1.573.548 fotó  |  15.040 galéria  |  8.226 cikk

Magazin

Riport

2016-04-05  |  T

Önértékelési zavarok

Bizonyára Ti is elgondolkodtatok már azon bármelyik nemet is képviselitek, hogy jó pár nő miért sminkeli magát erősen, illetve miért küld önmagáról erotikus tartalmú képet/képeket olyan férfiaknak, akiket csak virtuális ’barátjának’ tekinthet. Ennek számos oka lehet, én egy picit a pszichológiai okokat próbálom feltárni Nektek.

Szeretem figyelni az emberek megjelenését, reakcióit bizonyos szituációkban. E megfigyelésem alapja, hogy bizonyos nők –főleg középkorúak, esetleg elváltak- rettentően sok sminket használnak el naponta Önmagukra. Ennek legfőbb oka véleményem szerint az önbizalomhiány. Úgy gondolják, hogy ezek a reggelente felkent ’csodaszerek’ által szebbek lesznek, és ezzel próbálják meg kompenzálni azt az önbizalomhiányt, amit a mai modern társadalom ragasztott rájuk. Esetleg egy elvált, ráadásul még fiatal kisgyermekkel az oldalán lévő nő, úgy gondolhatja, hogy már nem olyan mutatós, illetve sokkal kevésbé vonzó a kora, illetve az édesanya szerepe miatt.

Bizonyára Nektek is van olyan ismerősötök, aki kapott vagy küldött erotikus tartalmú képet közösségi üzenetekben. Úgy gondolom, hogy ennek a cselekvésnek is bőven akad olyan oldala, amely a személyiség zavar témájába tartozik bele. A férfiak részéről kezdve talán könnyebb a helyzetünk, a kép láttán egyből önbizalommal töltődnek meg, majd ezt elújságolva másnak továbbítják a meztelen képet. Amint ez bekövetkezik, a férfiak szemében a lány egy lealacsonyított személy lesz, akivel lehet játszani, de komolyan venni semmiképp. Azonban a lelkileg már sérült női személy ennek pont az ellenkezőjét szerette volna elérni, arra várnak, hogy megdicsérjék őket, a férfiak elmondják mennyire odavannak a külsőjükért és egy telefonon lejátszott szexet is talán eljátszanak.

Úgy gondolom, hogy nem csak a külső kinézet a fontos, ugyanannyira fontosak a belső tulajdonságok is. Érdemes elgondolkodni a férfiaknak, hogy biztosan érdemes képet ’kérni’ a lányoktól? Amikor kevés beszélgetés után kideríthető, hogy a lány teljes önbizalmatlanságban szenved. Inkább bíztatni kellene őket verbális kifejezésekkel, mintsem az erotikus tartalmú képekért kuncsorogni. A lányoknak viszont érdemes arra időt fordítani, hogy átgondolják magukban ezt az egész önlealacsonyító érzetet. Nem vagyok meggyőződve arról, hogy az a helyes út, ha szinte idegen férfiaknak küldenek pucér képet. Több férfi is látni fogja a képet, ez szinte biztos.. Megéri ez, Lányok?  

Szólj hozzá

Partyzoo a Facebook-on