1.573.548 fotó  |  15.040 galéria  |  8.226 cikk

Magazin

Riport

2016-03-02  |  Vági Márton

Az általában nem ilyen vagyok lányokról

Ugye mindenki ébredt már fel, egy átmulatott éjszaka után, egy hölgy mellett, akinek az első mondata ez volt „hú bocsi, általában nem így viselkedik, csak túl sokat ittam”. De, ők általában így viselkednek.

Tudjuk, hogy alkoholban könnyen oldódunk. Pár pohár, és egyből nyíltabbak és barátságosabbak vagyunk (jó esetben, rossz esetben meg agresszív fasszá válunk) vagy éppen néhány lány óriási ribancá változik át. Sokszor olyan nők is, akik amúgy a hétköznapokban teljesen normálisak, erkölcsösek és nem fekszenek le az első szembejövővel. Ennyire eltűnnek a gátlások, pár pohár ital után? Vagy ilyenkor jön elő, az ember őszinte, igazi éne? Ha már így alakul, akkor reggel/másnap miért kell a szokásos kamu, arról, hogy általában nem ilyenek vagytok, sose csináltatok még ilyet, és a többi és a többi? Úgyse hiszi el, senki.

Persze vannak olyan lányok is, akik „általában tényleg nem olyanok”, ők másnap jellemzően annyira zavarba vannak, hogy a szemünkbe sem mernek nézni (sőt később se), de ez a ritkább eset. A rutinos hölgyek másnap olyan természetességgel mozognak, és adják elő szokásos „általában nem ilyen vagyok” című meséiket, mintha minden héten ezt csinálnák. Ja, igen, minden héten ezt csinálják. Egyúttal eljutottunk oda, hogy ezzel nem csak önmagukat alázzák meg, hanem a nőkre is szégyent hoznak. Mert az általánosítás nem szép dolog, de ha egy srác minden héten ágyba visz egy „hölgyet”, akkor egy idő után kialakul benne a gondolat, hogy „minden nő ribanc”, ami nyilván téves. Mégis - sajnos - egyre több fiú gondolkodik így, mert ezt tapasztalják. Ráadásul pontosan azért, mert baromi könnyű eljutni addig, hogy egy könnyű erkölcsű nőt ágyba vigyünk, a tényleg rendes lányokért, akikért küzdeni kell, akiket le kell nyűgözni, nem tudnak, vagy nem akarnak küzdeni. A mai srácok többsége, már nem tud úriemberként viselkedni egy nővel, de miért is tudna, mikor ezt a fajta viselkedési módot a bivalybasznádi discoban nem igen kell gyakorolnia. Ott elég fizetni pár kört, és mehet is a menet. Ezek után persze, hogy úgy gondolkozik sok férfi, hogy minek vesződjön randizással, minek vigyen el valakit vacsorázni, minek vegyen virágot, ha szombat este tizedannyi energia befektetés után is megkapja, amit akar.

Téves gondolkodás. Mert itt lyukadunk ki oda, hogy az „általában nem ilyen vagyok” lányok szart sem érnek. Ők önmagukat tették használati tárggyá, teljesen megalázva saját magukat. Velük nem lehet komolyan tervezni. Ők nem alkalmasak egy komoly kapcsolatra. Ők egy valamire jók. Azon kívül viszont semmi értéket nem tudnak felmutatni. Az a nő, akiért nem kell küzdeni, akit nem kell elcsábítani, akit nem kell lenyűgözni, nem is igazi nő. Ő csak egy „általában nem ilyen vagyok” lány…

Szólj hozzá

Partyzoo a Facebook-on