1.570.229 fotó  |  15.020 galéria  |  8.218 cikk

Magazin

Riport

2016-02-25

Mi a teendő, ha meg akarnak erőszakolni? - a Finn rendőrség elképesztő tanácsai

Azt hinnénk, hogy a bugyuta magyar rendőrségi oktató videóknál szánalmasabb nem létezik... pedig igen! A finn rendőrség most mindent és mindenkit felülmúlt.

Miután egyre gyakoribbá váltak a bevándorlók számának a növekedésével a skandináv államokban a molesztálások, zaklatások száma az Oulu-i rendőrség egy útmutató videót tett közzé: Mi a teendő akkor, ha meg akarnak erőszakolni?
A paprika spray Svédországhoz és Dániához hasonlóan, Finnországban is bünteti a törvény. A svédeknél akár 6 hónap börtön is járhat a használatáért. Még akkor is komoly pénzbüntetésre számíthat az ember, ha önvédelemből használja a sprayt. 

A közelmúltban egy 17 éves dán lányt akartak megerőszakolni, mikor a tinilány elővette a paprika sprayt és lefújta támadóját. Az illegális használatért most pénzbüntetést kell fizetnie. 

A 200 ezer fős Oulu rendőrség három lépésben vázolta az önvédelem lehetőségeit. Elsőként a "Nem, kérleg hagyj!" mondat elmondásával együtt járó kézfeltartást tanácsolják. Második lépésben a támadó ellökését, két kézzel történő távoltartását, míg végső esetben a kezünk ügyébe kerülő táskával is védekezhetünk. 

Szólj hozzá

Partyzoo a Facebook-on