1.573.548 fotó  |  15.040 galéria  |  8.226 cikk

Magazin

Riport

2015-05-31

Miért vagyunk hűtlenek?

Elsősorban a nőknek szól ez a kérdés. Én férfi vagyok, pontosan tudom, hogy én/mi miért lépünk félre. Lányok! Ha van egy barátotok, akit elvileg szerettek (hiszen a facebookotok meg az instagramotok cukiskodó közös képekkel, szerelmes idézetekkel, és egymás nyalásával-falásával van tele…) akkor miért flörtöltök másokkal? Miért csaljátok meg? Miért incselkedtek? Miért viselkedtek egy pasi-mentes buliban úgy, három pohár vodkanari után, mint az utolsó, útszéli ribancok?

Egy ideje érlelődik bennem ennek a cikknek a megírása, sajnos bőven van benne saját tapasztalat is. 2015-ben a hűtlenség legalább annyira jellemző a nőkre, mint ránk, férfiakra. Úgy látszik ebben is eljött az egyenjogúság. Már nem csak a férfiak vadásznak nőkre, hanem a nők is férfiakra. Akkor is, ha kapcsolatban élnek. Sőt, akkor igazán. Legutóbb azt is szerencsém volt tapasztalni, hogy már a házasság szentsége sem számít semmit, és még az esetleges lebukás veszélye sem!

Először is tisztázzuk, hogy mi a megcsalás. Sokan máshogy vélekednek erről, de véleményem szerint az érzelmi megcsalás legalább akkora bűn, mint a testi. Mikor a kapcsolatod negatív, vagy esetleg bizalmas részeit is kibeszéled, mikor a párod rejtett, bizalmas és titkolt dolgait osztod meg egy idegennel, az legalább akkora bűn, mintha egy buliban, részegen elcsattan egy csók. Sajnos vagy nem, az elmúl hetekben/hónapokban mindkettőt tapasztaltam. Volt olyan nőismerősöm, aki egy éjszakára gond nélkül eltudta felejteni a férjét, volt, akit nem érdekelt, hogy komoly kapcsolatban él évek óta, és olyan is, aki olyan szintű bizalmas információt árult el a barátjáról, amit amúgy soha nem akartam volna tudni. És bizony nem csak én tapasztalom ezt. Hogy a párkapcsolat csak a külvilágnak szól, csak arra, hogy a közösségi oldalakon legyen néhány közös kép, de belül a legtöbb embernek az egész semmit nem jelent, ezért gond nélkül félre is lépnek, és egyáltalán nem tisztelik a párjukat. Kifelé mutatunk, belül rohadunk.

Ezzel a legnagyobb gond, hogy annak a szerencsétlennek, akivel együtt vagytok, az idejét raboljátok. Ahelyett, hogy megtalálhatná az igazit, élhetné a saját életét, átveritek, megalázzátok és kihasználjátok. Ha szeretitek őt, szeressétek, és ne más karjaiban keressétek a boldogságot. Ha már nem ég a tűz, akkor pedig ne legyetek gyávák továbblépni. Korrektebb dolog, mint egy megcsalás…

Szólj hozzá

Partyzoo a Facebook-on