1.573.680 fotó  |  15.042 galéria  |  8.227 cikk

Magazin

Riport

2015-01-20  |  Vági Márton

Magányosnak lenni szar - Boldog szingli lét? Ne hazudj magadnak!

Nem szeretem azt a szót, hogy szingli. Trendinek hangzik, menőnek, népszerűnek. Sokkal jobban szeretem helyette a ’magányos’ kifejezést. Valahogy jobban leírja azt az állapotot, mikor az embernek nincs párja. Mert bizony, az hosszú távon egyáltalán nem jó érzés és pláne nem menő. 

Manapság kultúrája van a szingli létnek, szinte dicsőségnek számít, ha valaki egyedülálló, hiszen ilyenkor „vadulhat” és olyan szabadon élhet, ahogy csak szeretne. Aha, persze. Valójában a megrögzött agglegények és a hiper-szuper trendi szingli lányok sem szeretnének mást, mint minden reggel és minden este odabújni valakihez. Mert magányosnak lenni, nem jó. Magányosnak lenni szar. 

Persze, időnként kell az embernek egy kis magány, egy kis szabadság, de hosszú távon ez senkinek sem tesz jót. Férfiként mondom: az egyéjszakás kapcsolatok negyed annyi boldogságot sem adnak, mint mikor az embernek van egy társa, aki nem csak a csajod-pasid, hanem egyben a legjobb barátod, egy olyan személy, akivel mindent megoszthatsz, akiben maximálisan megbízhatsz, és akire bármikor számíthatsz. A világ összes egyéjszakás kalandja sem tudja ezt az érzést pótolni. Persze tizenévesen még én is máshogy gondolkoztam, akkor a boldogságomat tökéletesen kielégítette egy kósza szombat esti légyott, de húszas éveim közepére ez már nem elég. 

Természetesen, ha van olyan hímtársam, aki úgy él, mint Barley Stinson vagy Charlie Harper és minden este más szupermodell alkatú bombázóval bújik ágyba, megértem, ha nem akar tartós párkapcsolatot, de legyünk őszinték: ilyen nincs. Ne álltassuk magunkat, ne éljünk álomvilágba. Attól, hogy időnként összejön egy-egy alkalmi kapcsolat valakivel, nem leszünk szexuálisan kielégítettek hosszútávon, pláne nem leszünk boldogok.

Térjünk kicsit át a nőkre. Számomra megdöbbentő, hogy a szingli lét mennyire divatos lett a körükben, pedig M_I_N_D_E_N nő arra vágyik, hogy legyen mellette valaki, hogy ne legyen magányos, hogy egy vasárnap reggelen legyen kihez odabújnia. Nincs kivétel, és ha nekünk nem is valljátok be ezt, legalább önmagatoknak ne hazudjatok. Viszont ha a lelke mélyén mindenki párkapcsolatban akar élni, akkor miért van ennyi magányos ember? 

Pedig, párkapcsolatban élni jó. Persze csak a megfelelő partnerrel. De hiszem, hogy az ember csak akkor lehet igazán boldog, ha a boldogságát megoszthatja valakivel, ha osztozhatunk egymás örömein, sikerein és egymás mellett lehetünk a bajban. Hosszútávon a legjobb baráti társaság és a folyamatos egyéjszakás kapcsolatok sem tudják helyettesíteni azt, amit egy párkapcsolat ad: a biztonságot, a bizalmat és a szeretetet. 

Szólj hozzá

Partyzoo a Facebook-on