1.573.330 fotó  |  15.038 galéria  |  8.223 cikk

Hírek

Bűnügy

2017-02-22

Kábítószerrel kereskedő makói házaspár ellen emeltek vádat

Éveken át árult kábítószert, illetve új pszichoaktív anyagnak minősülő szert egy makói férfi és nő, akik ellen vádat emelt az ügyészség - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, a házaspár tagjait jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem, valamint új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével vádolják.
    
A vádirat szerint a házaspár 2010 végétől makói magánházukban kábító hatású anyagokat tartalmazó növényi termékeket kezdett értékesíteni füstölőként. A vádlottak egy internetes közösségi oldalon hirdették magukat, és egész nap kiszolgálták a többségében helybéli vásárlókat. A hirdetésben az szerepelt, hogy herbált lehet vásárolni, és különböző akciókkal igyekeztek a forgalmat növelni.
    
A vádlottakkal szemben korábban több alkalommal indult már eljárás, de büntetőjogi felelősségre vonásra nem követte. Az eljárások ellenére a házaspár tovább folytatta a tevékenységet, és - a hatályos jogszabálytól függően - új pszichoaktív anyagnak, majd kábítószernek minősülő, előre kizacskózott növényi törmeléket értékesített 500-2000 forintos egységáron.
    
A vádirat szerint a férfi és a nő 2015 februárja és márciusa között 163 alkalommal értékesített herbált. A házkutatás során lefoglalt növényi törmelékek egy része az értékesítés időpontjától függően pszichotrop anyagnak, majd kábítószernek, illetőleg új pszichoaktív anyagnak minősült - tudatta a csoportvezető ügyész.

Szólj hozzá

Partyzoo a Facebook-on