1.573.680 fotó  |  15.042 galéria  |  8.227 cikk

Magazin

Interjú

2017-08-06  |  Vági Márton

Külföldiként Magyarországon - II. rész, tényleg mindenki szereti a gulyást?

Gondolkoztatok már rajta, hogy vajon egy külföldinek milyen lehet Magyarországon élni? Mit gondolhatnak rólunk, a kultúránkról és úgy általánosan az országunkról? Nos, új rovatunkban olyan külföldi emberekkel készítünk interjúkat, akik hosszabb-rövidebb ideig Magyarországon éltek, vagy élnek. Az második interjút Troy Barniessal készítettem, aki profi kosárlabdázó, Amerikai és a harmadik profi szezonját kezdi meg, a magyar bajnokságban. Első interjúalanyunkkal ellentétben tehát, nem csak egy évet töltött el nálunk. Első évében Pakson, másodikban Szolnokon játszott, hogy aztán harmadik szezonjára újra visszatérjen az Atomvárosba. Mégsem Paks, vagy Szolnok a kedvenc magyar városa, de erről többet az interjúban olvashattok!

- Milyen volt az első benyomásod Magyarországról, és a magyar emberekről?

- Az első benyomásom az volt, hogy az emberek fantasztikusak és nagyon kedvesek voltak velem. Maga az ország is csodálatos számomra. Úgy érzem, hogy jelenleg ez a második otthonom.

- Milyen tapasztalatokat szereztél az itt eltöltött éveid során?

- Játszathattam a Bajnokok Ligájában illetve a magyar bajnokságban is. Továbbá számos nagyon jó barátot ismertem meg, akik később is jó barátok fognak maradni.

- Kedvenc magyar helyed?

Imádom Budapestet, a kedvenc városom Európában. Egyszerűen gyönyörű hely!

Volt bármi, ami nem tetszett Magyarországon?

- Egy dolog van, méghozzá a hideg levesek, nem tudom miért, de ki nem állom az ízüket. (nevet)

- Mi a legnagyobb különbég, az Egyesült Államok és Magyarország között?

- Nincs igazán nagy különbség az USA és Magyarország között. Talán Amerikában több a nagy város, és hát a lakosság is jóval nagyobb létszámú.

- Tudsz beszélni magyarul?

- Habár már a harmadik évemet kezdem meg Magyarországon, még mindig nem tudok magyarul. Nagyon nehéz ezt a nyelvet megtanulni, tehát nem beszélek magyarul.

- Kedveled a magyar ételeket, italokat?

- Imádom a magyar ételeket! Az országotok nagyon tudja, hogyan kell jó kajákat készíteni. Az egyik kedvencem a gulyás, egyszerűen fenomenális! 

Köszönjük az interjút Troy! 

Szólj hozzá

Partyzoo a Facebook-on