1.545.134 fotó  |  14.799 galéria  |  8.203 cikk

Magazin

Riport

2017-07-10  |  Vági Márton

Hogy néztek ki?!

Megjött a nyár, a jó idő, az emberek pedig kirajzottak a strandokra, különböző tópartokra. Én pedig masszív hányingerrel küszködök sokuk miattuk. Ugyanis elképesztően durván el van hízva a magyar lakosság, nem véletlenül vagyunk mi Európa legkövérebb nemzete, de világszinten is az előkelő negyedik helyet szereztük meg. Döbbenetes, hogy mennyi súlyosan elhízott, brutálisan kövér ember van ebben az országban. De most tényleg, hogy a francba néztek ki néhányan?

Aki kövér, és nem tesz ellene, az igénytelen. Igénytelen a saját kinézetére, a saját egészségére, a saját környezetére is. És bizony ez nem genetikán múlik, hanem azon, hogy mennyit eszel, mit eszel, hogy eszel, és mennyit sportolsz mellé. Mert lehet akármilyen „rossz” a genetikád, csirkemelltől meg salátától nem fogsz elhízni. És nekem ne jöjjön egy kövér ember se, hogy ő így érzi jól magát a bőrében, mert nem vagyok hajlandó elhinni, ezt a kamut. Vagy szerinted bárki jól érzi magát a bőrében úgy, hogy tükör kell ahhoz, hogy meglássa a nemi szervedét? Jól érzi magát úgy, hogy 50 méter sétától úgy leizzad, mint egy víziló? Jól érzi magát úgy, hogy a nyugalmi pulzusa legalább 100, és tudja, hogy pár év, és a szíve feladja a harcot? Vagy talán ezt nem is tudja? Hogy az elhízással a fő probléma nem az, hogy sokaknak nem tetszik - az szinte lényegtelen - hanem az, hogy elképesztő sok betegség alakul ki miatta. És bizony azok, akik ennyire el vannak hízva, hamarosan két méterrel a föld alatt lesznek, kár is lenne ezt szépíteni. És tudjátok mi az ami még igazán durva? Hogy sokszor nem, vagy nem csak az egyén hibája az, hogy elhízott, hanem például a szülőké, akik mekis kaját, kólát és hasonló egészségtelen cuccokat adnak a gyerekeiknek. 

És akkor a különböző női magazinok jönnek azzal a szarral, hogy úgy fogadják el magukat, amilyenek. A lóf.szt. Ha egy büdös nagy bálna valaki, akkor tegyen ellene, hogy ne legyen egy büdös nagy bálna. Tegyen ellene, elsősorban saját maga miatt, hogy esténként örömmel tudjon tükörbe nézni, hogy egészséges legyen, hogy ne haljon meg fiatalon. Ne cukrot egyen cukorral, ne egész nap a kanapén ülve nézze az Éjjel-Nappal Budapestet, hanem változtasson. Egyen kevesebbet, egyen egészséges ételeket, egyen kisebb adagokat, és kezdjen el sportolni. Vagy ha mindehhez lusta, akkor legalább ne sértődjön meg azon, ha olyan jelzőkkel illetnek, ami rá illik. Ne kérje ki magának, hogy miért kövéreznik le, ha 34-es a BMI indexe. Azért, mert az. Bocsika. 

Update: mivel az ilyen cikkekre hajlamosak "ráugrani" az önérzetes, kövér nők ezért nekik írom le nyomatéksoítva: ez a cikk ugyanúgy szól a kövér férfiakról/férfiaknak, mint a nőknek. Teljesen mindegy, hogy mi a nemed, az elhízás egy kóros, és veszélyes állapot, amin SAJÁT MAGAD miatt próbálj meg változtatni. 

Szólj hozzá

Partyzoo a Facebook-on