1.549.486 fotó  |  14.830 galéria  |  8.208 cikk

Magazin

Fesztivál

2017-07-04  |  HVG

A rengeteg nemi erőszak miatt nem rendezik meg jövőre Svédország legnagyobb fesztiválját

Jövőre már nem rendezik meg Svédország legnagyobb fesztiválját, a Bråvallát - írja a HVG, mivel az idei rendezvényen összesen 4 erőszakról és 23 szexuális zaklatásról érkezett bejelentés a rendőrséghez.

A norrköpingi Bravalla fesztivál számít Svédország legnagyobb nyári zenei rendezvényének, ezért is kavart nagy port, hogy a szervezők a folyamatos rendőrségi ügyek miatt végül úgy döntöttek, jövőre nem rendezik meg az eseményt.

A szervezők az idei zárónapon, szombaton jelentették be ezt, mivel erőfeszítéseik ellenére idén összesen 4 nemi erőszakról és 23 szexuális zaklatásról érkezett bejelentés a rendőrséghez a fesztivál ideje alatt. Az ügyet a svéd miniszterelnök, Stefan Löfven undorítónak nevezte, majd kijelentette, ennek a folyamatnak azonnal véget kell vetni.

A fesztivált már tavaly is megerőszakolási és molesztálási botrányok övezték, egy brit együttes, a Mumford and Sons be is jelentette, hogy mindaddig bojkottálja a rendezvényt, amíg biztosítékot nem kap az ellenintézkedésekre. A jegyeladások is erősen csökkentek a fesztivált övező hírek miatt, a tavalyi 52 ezer helyett idén már csak 45 ezer jegyet adtak el – írja a The Guardian.

Szólj hozzá

Partyzoo a Facebook-on