1.549.486 fotó  |  14.830 galéria  |  8.208 cikk

Magazin

Riport

2017-06-13  |  Vági Márton

Ezért nincs barátnőm

És nem csak nekem, hanem rengeteg másik srácnak. Tök normális, átlagos srácok, akik hosszú-hosszú ideje vannak egyedül (ha csak a baráti társaságomat nézem, bőven több, mint a fele szingli) és ez jórészt az ő/mi döntésünk. Elmondom, hogy miért nincs barátnőnk, és azt is, hogy miért nem is igen lesz a közeljövőben.

Egyrészt ha valaki fejben úgymond „rendben van” akkor nincs szüksége arra, hogy mindenáron legyen mellette valaki (az egyébként sem kapcsolat, hanem támasz, ebből pedig jön is a társfüggőség) egyedül is tud teljes életet élni. Ahogy már sokszor mondtam: csak azért nem kell egy lány, hogy legyen valakim. Mindent, vagy semmit, főleg ha párkapcsolatról van szó. Csak olyan nővel lennék együtt, akivel minden klappol (ami meg nem, azt megtudjuk normális, érett felnőtt ember módjára beszélni), nincsenek játszmák, nincs hazudozás, megcsalás, beteges féltékenység, folytonos veszekedések. Ugyanis a párkapcsolat lényege nem az, hogy az ember fia vagy lánya folyton idegeskedjen a másik miatt, állandóan szomorú legyen, kisírt szemmel feküdjön le aludni azért, amit az a másik barom mondott, csinált. Hanem pont az ellenkezője. Egy boldog kapcsolat az egekbe kéne, hogy repítsen. És bizony, amíg nem találok olyan lányt, aki erre képes, és akit én is megtudok „reptetni”, addig jó lesz egyedül.

A nagyobb gond, hogy ilyen nőből nagyon-nagyon kevés van. Nyilván fontos, hogy legyen némi fizikai vonzalom (bár alapjába véve a külső tényleg csak megfog, nem az tart meg), nem árt, ha van néhány hasonló érdeklődési területünk, ergo tudunk közös programokat csinálni. Fontos az intelligencia, jóval fontosabb, mint a külső. És nem utolsó sorban vannak olyan apróbb elvárásaim, mint, hogy legyen meg a kölcsönös bizalom, tisztelet, és ami a legfontosabb a szeretet. Megint csak ott lyukadunk ki, hogy nem értem azokat az embereket, akik olyannal vannak együtt, akibe nem szerelmesek. Hát nem pont ez lenne az egésznek a lényege? Viszont ahogy már írtam olyan nővel, akivel tényleg érdemes kapcsolatot kezdeni, baromira kevés van. Ráadásul jelentős részük már foglalt (és iszonyúan rossz érzés látni, mikor egy ilyen értékes nő egy semmit érő, hígfos kapcsolatban él valaki mással) másik részük pedig éppen nem tudja, hogy mit akar.

Egyébként pontosan el tudom képzelni, hogy egy szingli nő hasonló gondokkal küzd, biztos vagyok benne, hogy normális pasit legalább ugyanolyan nehéz találni, mint normális nőt.

Lényegében nem feltétlenül önszántunkból vagyunk ennyien, ennyire régóta szinglik, viszont a magam nevében az biztos, hogy csak azért, hogy legyen valakim, nem lesz senkim. Egyáltalán nem rossz dolog egyedül lenni, nyilván ennek is bőven vannak előnyei. Ti hogy vagytok ezzel?

Szólj hozzá

Partyzoo a Facebook-on