1.573.680 fotó  |  15.042 galéria  |  8.227 cikk

Magazin

Riport

2017-05-13  |  Vági Márton

Külföldiként Magyarországon - I. rész

Gondolkoztatok már rajta, hogy vajon egy külföldinek milyen lehet Magyarországon élni? Mit gondolhatnak rólunk, a kultúránkról és úgy általánosan az országunkról? Nos, új rovatunkban olyan külföldi emberekkel készítünk interjúkat, akik hosszabb-rövidebb ideig Magyarországon éltek, vagy élnek. Az első interjút Laurynas Samenassal készítettem, aki profi kosárlabdázó, Litvániából érkezett és a 2016/17-es szezonban Pakson, az Atomerőműnél játszott. Egyébként egy kiváló kosárlabdázóról van szó, korábban az egyik legrangosabb európai kupa sorozatban is szerepelt (FIBA Eurpoe Cup-ban) illetve két évig a Bundesligában is szerepelt.

- Milyen volt az első benyomásod Magyarországról, és a magyar emberekről?

- Az első benyomásom az volt, hogy az emberek nagyon barátságosak és segítőkészek mindenben. Az ország is gyönyörű, akárcsak Litvánia.

- Milyen tapasztalatokat szereztél ebben az évben, amit itt töltöttél?

- Néhány dolgot megtudtam a magyar kultúráról, és történelemről. Budapesten sok helyet meglátogattam, illetve - főleg a mérkőzések miatt - sok más magyar városba is eljutottam.

- Kedvenc magyar helyed?

- Budapest belvárosa.

Volt bármi, ami nem tetszett Magyarországon?

- Őszintén szólva erre nem tudok semmit mondani, nem volt ilyen.

- Mi a legnagyobb különbég, a hazád Litvánia és Magyarország között?

- Igazából leszámítva a nyelvet és néhány kulturális dolgot, nincs igazán nagy különbség Litvánia és Magyarország között.

Az interjút köszönjük Samenasnak, a kosárlabda szerelmesei pedig itt találnak róla egy remek videót!

Szólj hozzá

Partyzoo a Facebook-on