1.549.486 fotó  |  14.830 galéria  |  8.208 cikk

Magazin

Riport

2017-04-17  |  Vági Márton

Kit érdekel Kasza Tibi lánykérése?

Mással sincs tele a facebook, és a sajtó kevésbé értelmes része, minthogy Kasza Tibi (valami 12 egy tucat celeb) egy gagyi műsorban megkérte a barátnője kezét. „Milyen romantikus”, „minden nő ilyen lánykérést szeretne”, olvasom a kommenteket. Hát a lóf.szt.

Az eljegyzésnek, vagy lánykérésnek a legbensőségesebb, legromantikusabb pillanatának kéne lennie, minden komoly kapcsolatnak. Egy olyan meghitt pillanatnak, ami csak a párról szól. Ahol nincs ott a média, nincs ott több száz ember, akik éppen egy gyengén begyakorolt koreográfia alapján Bruno Mars Marry You című közhelyes örökzöldjére táncikálnának. Eléggé exhibicionista már így is a világ, hála a közösségi oldalaknak (és persze az embereknek). Látjuk, hogy ki mit reggelizik, ki mikor részeg, mikor bulizik, mit olvas, mit néz, kivel jár, milyet kakil. Ebben az exhibicionista világban legalább a lánykérés maradhatna egy üde sziget, ami tényleg csak a párról, és a pillanatról szólna. Ahol nincs facebook, nincs instagram, nincsenek kamerák. Csak a fiú és a lány.

Nem tudom, hogy valaha lesz-e olyan pillanat az életemben, mikor felteszem majd a nagy kérdést a szívem választottjának, de az egészen biztos, hogy ha lesz ilyen, akkor kettesben leszünk. És pontosan azért, hogy megvédjem őt. Hogy ne legyen rajta nyomás, ha esetleg nemet mondana. Mert gondoljunk bele annak a szerencsétlen lánynak a helyzetébe, aki még nem teljesen biztos az igenbe, hogy tudna nemet mondani egy élő adásban, vagy egy flashmob közepén? Fejben roppant erősnek kéne ehhez lennie bárkinek. Ugyanis a „leszel a feleségem?” nem egy eldöntött, hanem egy eldöntendő kérdés. Egy kérdés, amire mondhatnak igent, de ugyanúgy mondhatnak nemet is a nők. 

Szomorú, hogy sokan ebből a romantikus és meghitt pillanatból is egy közösségi eseményt csinálnak, még szomorúbb, hogy mindez kezd trendé válni. Én azt hiszem, hogy - ebben is - megmaradok régimódinak…

Végül íme a kedvenc, témába vágó videóm:

Szólj hozzá

Partyzoo a Facebook-on